Blogolj!

Miután tudósok rájöttek, hogy a nemi szervben is vannak ízlelő receptorok, férfiak tömegei kezdték zacsijukat ételekbe mártogatni


Egy 2013-as kutatás során tudósok rájöttek, hogy az emberek esetében nem csak a szájüregünkben találhatóak ízlelő receptorok, hanem elszórva az egész testben fellelhetőek azok. Felfedezésük szerint a gyomorban, a tüdőben, az agyban és még a férfiak nemi szervében (heréikben) is megtalálhatóak az ételek ízlelését segítő sejtek.

Hogy az evolúciónak ezzel mi célja volt, arra ők sem tudtak rájönni, azonban amikor tesztegerek szaporítószervében kiiktatták ezeket a receptorokat, képtelenné váltak a szaporodásra - tehát feltételezhető, hogy nem véletlen vannak ott, ahol.

A TikTok egyik felhasználójától kiindulva ez a 7 évvel ezelőtti felfedezés most hatalmas kört fut az interneten egy "kihívás" formájában. A fiatalok egy őrült ötlettől vezérelve elkezdték különböző ételekbe - legtöbbször szójaszószba - mártogatni a zacsijukat és bármilyen meglepő, de konszenzus látszik kialakulni abban, hogy eközben VALÓBAN ÉREZNI LEHET AZ ÍZEKET.

Tudományos szemszögből ezt a jelenséget csakis tömeges érzékcsalódásként lehet magyarázni, ugyanis a test különböző részein található receptorok nem továbbítják az agyba ugyanazt az érzetet, mint amikor az ételt szájon át visszük be. Ezt bizonyítja az is, hogy bár a felfedezés szerint nem csak a nemi szervben találhatóak ilyen receptorok, de elszórtan a végbélben is, mégse érezzük a székletünk ízét. (Szerencsére.)

https://tudtade.blogstar.hu/./pages/tudtade/contents/blog/89835/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?